Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Sokol Košťany 2:1 (1:1) TJ Hvězda Trnovany

17. 9. 2022

 

O další body do tabulky i tabulky pravdy jsme jeli bojovat na půdu ambiciózních Košťan, které v loňské sezoně dominovaly během jarní části a do 1.B třídy nepostoupily jen díky bídnému podzimu. Tentokrát nám z plné sestavy chyběl jen Macek, i proto jsme disponovali asi nejsilnější lavičkou v okrese (Perner, Kuzma, Friedrich...). Nutno podotknout, že někteří nastoupili se sebezapřením, např. teploměr kapitána Desenského ukazoval teplotu ne zrovna vhodnou pro 90 minutovou zátěž. Zrovna on však podal jeden ze svých nejlepších výkonů na pozici stopera, zvýšená teplota mu nejspíš svědčí.

 

Utkání bylo kvalitní od prvních minut, solidní návštěva se rozhodně nenudila. Naší defenzivu zlobil kanonýr Kopřiva, v prvních minutách jen seřizoval svá nepříjemná mířidla. Zhruba po půl hodině hry domácí trestuhodně chybovali v rozehrávce a Marvan jasně deklaroval, že podobné chyby bude trestat. A tvrdě. Prošel zbytek košťanské obrany a brankář Černý byl bez šance - 0:1. Bohužel se nám nepodařilo vedení udržet do přestávky, Kopřiva si pohrál s naší obranou a na bližší tyči pokořil Bachmaiera - 1:1

 

Přesto jsme o poločasové přestávce sršeli optimismem. Objektivně jsme byli lepší a pokud by se nám podařilo v nastoleném výkonu pokračovat, tři body by byly blízko. Jenže. Po vápno se dalo hovořit o jakési převaze, dál jsme byli bezzubí. A tak po ztrátě ve středu pole nastartoval své motory Neumayer, který povedenou střelou obrátil skóre - 2:1. Poté se hra začala kouskovat, několik střídání a prodlevy při zahrávání standardních situací by za normálních okolností znamenaly alespoň 3-4 minutové nastavení, rozhodčí však nepochopitelně ukončil hru již v 89. minutě. Ani zdaleka se nejednalo o jediné pochybné rozhodnutí. Nejprve nás při závěrečném tlaku obral o jasný rohový kop a následně zbytečně vyloučil Marvana za průpovídky. Ještě před Marvanovým blikancem měl na noze vyrovnání Vondra, z voleje nastřelil tyč a od ní se mičuda odrazila mimo. Byla to opravdu rána, košťanská svatyně se nejspíš třese doteď.

 

Víc už jsme nestihli, a tak berou domácí 3 body. Nemá cenu věšet hlavy, bylo to kvalitní utkání a na hřišti jsme nechali vše. Pokud laťku bojovnosti udržíme takhle vysoko, bude nás muset fotbalový bůh odměnit častěji. Doufejme, že již zítra v teplickém „El Clásicu“ proti 1.FC Dubí.