Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Proboštov B 3:5 (2:2) TJ Hvězda Trnovany

27. 8. 2022

probo.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po postupu ze III. třídy Hvězda sehrála premiérové utkání letošní sezony okresního přeboru na hřišti Proboštova proti tamější rezervě, které se přezdívá Benfica. Naštěstí dnes nenapodobila svou portugalskou kolegyni a své utkání výsledkově nezvládla. Ale postupně...

 

Co se týče absencí, scházel Friedrich a nejlepší střelec uplynulého ročníku Perner. Za domácí nenastoupila legenda „Spajk“, citelná úleva v tu chvíli byla vidět především v obličeji Simandla.

 

Už od úvodního hvizdu bylo jasné, že úroveň soutěže je jinde. Kvalita trávníku, přítomnost 3 rozhodčích a především vyšší tempo hry. Začali jsme tak, jak si každý hvězdář přál. Po vysunutí Frolíka jeho projektil domácí brankář vyrazil k Marvanovi, jenž se do odkryté svatyně nemýlil - 0:1. Po naší zbytečné chybě domácí vyrovnali. Po rohovém kopu jsme odkopem našli pouze Horáčka, který prostřelil Bachmaiera a Macek ve skluzu již nedokázal kulatému nesmyslu zabránit v cestě do sítě - 1:1. Který hráč na 6 písmen, jemuž během kariéra slušely dresy Teplic, Trnovan, Litvínova, Soběchleb a Srbic, mohl Hvězdě vrátit vedení? Správně, byl to Marvan, který vymetl pavučinu Gansukha poprvé - 1:2. Možná tímto momentem začaly být nervy domácího brankáře mírně pocuchané. Bohužel hned o 7 minut později po nedorozumění Macka s Bachmaierem vyrovnával agilní Ferenc a stav 2:2 svítil na výsledkové tabuli i během poločasové přestávky, neboť vyložená šance Frolíka po příhře Götze brankou neskončila.  

 

Můžete si vybrat, zda trnovanský vstup do druhé periody byl tristní, katastrofální, mizerný či otřesný. Zcela zaslouženě šli domácí do vedení 3:2, kdy míč prošel všemi možnými i nemožnými skulinami těl našich obránců a nikým nehlídaný Bokser zařízení trefil. Pak ale přišla chvíle „krutihlava“. Uram krásnou střelou vymetl pavučiny i protilehlé branky a v hledišti tleskali všichni včetně těch, kteří mají druholigové či třetiligové zkušenosti - 3:3. Samotný autor svou trefu přirovnal k brance Rosického na MS 2006 v utkání s USA. Posuďte sami, zda tam podobu vidíte: https://www.youtube.com/watch?v=FJAgfrw6_pw.

 

 

Když už se časomíra chýlila ke konci, ukázal Chabr, proč by se ho okresní obránci měli obávat a proč o něj trnovanští funkcionáři tak vehementně usilovali. I přes početní převahu si zády k brance míč zpracoval a z otočky zajistil Hvězdě tři body - 3:4. Branka pro něj byla o to pikantnější, neboť v minulosti působil i v Proboštově. Gólovou radost můžete vidět níže.

 

 

300802520_384098430551965_7561114471759397571_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pomyslným hřebíčkem do rakve byla trefa Kuzmy na 3:5, po které byl ještě vyloučen domácí brankář. Dnes si pochvalu zaslouží všichni. Týmový, bojovný a odmakaný výkon zajistil první import bodů do tabulky. Asi se nedá předpokládat, že bychom splnili přání extrenéra libereckého Slovanu Ladislava Škorpila, který po svých svěřencích chtěl vždy 90 bodů (ono to ani nejde, maximálně jich v soutěži můžeme získat 78), ale pokud budeme vždy hrát jako dnes, nemusíme se nikoho bát.

 

Za týden na našem Nou Camp přivítáme Sokol Kladruby.