Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 6:3 (2:2) TJ Rozvoj Polerady

8. 11. 2021

 

 

 

V předposledním podzimním kole k nám přijel soupeř z Polerad, jenž nás během poslední konfrontace před více než rokem „přejel“ na svém hřišti po jednoznačném výkonu 3:0. Postavení v tabulce tedy mohlo být na první pohled zavádějící, my však již předem věděli, že nás nebude čekat nic jednoduchého, což umocnily opět četné absence (Lothring, Macek, Kuzma, Marvan, Götz, Friedrich, Šíp, Fiala, Kraus, Pichner...). 

 

Trenér Folda byl nucen v sestavě provést několik změn, obrana se vrátila ke složení z Bečova, k Uramovi se postavil Molnar a na hrotu spolupracovali Konečný s Pernerem. Utkání se vyvíjelo naprosto ideálně. Hned v 6. minutě nám hostující obrana vedoucí branku doslova darovala. Jeden z obránců chtěl zabránit rohu, vrátil míč do vápna a Uram „polobodlem“ poslal Hvězdu do vedení - 1:0. Místo uklidnění však přišla studená sprcha. Ladislav Kobylák prokázal, že divizi za Souš nehrál pro nic za nic a dalekonosnou střelou k tyči nedal Bachmaeirovi šanci. Po půlhodině hry nám vrátil vedení Konečný, kterému následně hlavní arbitr neuznal další dvě branky, z nichž minimálně 1 byla hodně sporná, neboť Uram očividně nahrával pod sebe. V 9. nejvyšší soutěži však VAR neúřaduje, a tak jsme mohli pouze nadávat. Místo stavu 4:1 přišla těsně před poločasem další pohroma. Po faulu před vápnem se k exekuci postavil výše zmíněný Kobylák a lépe trefit nemohl. O tyč uklidil míč do branky podruhé a do šaten se šlo za stavu 2:2.

 

Náš výkon nebyl ani zdaleka ideální, a to ani v první třetině druhé periody. Perner nám sice vrátil potřetí vedení, o 4 minuty později se po zbytečném faulu dostaly Polerady k penaltě, kterou trochu překvapivě nekopal Kobylák. Hattrick prý v Poleradech stojí dost peněz, naštěstí pro Kobyláka se z penaltového puntíku nemýlil ani jeho spoluhráč. Naneštěstí pro nás jsme potřetí v zápase přišli o vedení a Polerady hrozily dál, kdyby se dostaly do vedení, nikdo nemohl říct ani popel. Dvacet minut před koncem se poprvé v sezoně trefil Molnar a tohle vedení jsme již nepustili. Nepřipustili jsme žádné závěrečné drama a po zásahu Konečného a Nykodýma bylo jasno, že ani v 9. kole letošní sezony nenajdeme přemožitele. Závěrečné minuty již mnoho vzruchu nepřinesly a vítězství 6:3 nás udrželo na první pozici.

 

K vysněnému postupu je ještě velmi daleko, ve hře je 33 bodů (pro modlanský Baník dokonce 36). Základním předpokladem úspěchu je udržení podzimní neporazitelnosti (v základní hrací době) a import důležitých bodů z půdy duchcovské rezervy. Pokud se nám tento úkol podaří splnit, můžeme se pyšnit titulem půlmistra s minimálně 3 bodovým náskokem.