Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 3:2 (2:0) FK Hrobčice

16. 10. 2016

B: 2x Hlavačka, Petrů

 

V 8. kole okresního přeboru na nás čekal soupeř z Hrobčic, jenž minulý týden dokázal obrat o body vedoucí Háj. My z posledních dvou utkání odešli poraženi při skóre 1:8, navíc se opět sešlo jen torzo naší soupisky. Šíp o sobě nedal vědět 6 týdnů, chyběl i Zoubek, Molnar, Gotz, Ďuriš, Kuzma, Pichner, Pikeš, Uličný, Mehmeti a Laschek - sečteno a podtrženo, celá jedenáctka nebyla k dispozici pro důležitý match. Důležitý byl díky tomu, že srbická rezerva odhlásila soutěž a my se po odečtení tří bodů propadli do nebezpečné části tabulky. 

 

Víťa Petrů se během 20 minut odrazil ode dna do výšin! Na dně byl před výkopem, když musel po hlavě pro míč do vykopané díry, do výšin se dostal brankou na 1:0 hned v úvodu. Po výborném náběhu se k němu dostal míč a nekompromisní ranou otevřel skóre. U první branky si pochvalu za černou práci zaslouží Simandl. To on vyhrál důležitý souboj u zrodu této akce! Hrobčice naší branku ohrožovaly sporadicky, žádnou vyloženou šanci si nevypracovali. Další důkaz toho, že Hvězda má šikovnou mládež, přišel po krásném lobu Hlavačky. Brankář byl bezmocný a my vedli 2:0. Těsně před poločasem se po nádherné přihrávce Doležala řítil sám na branku Frolík, v poslední chvíli si přehodil míč na pravačku a jen nastřelil brankáře. Do kabiny jsme tedy odcházeli za stavu 2:0

 

Hned po přestávce jsme spálili další dvě šance. Petrů mířil těsně vedle levé tyče, Hlavačka nechal podruhé vyniknout hostujícího golmana. Pak poslal do vápna další učebnicový centr Doležal, našel Hlavačku a ten hlavou s pomocí tyče dostal míč do branky - 3:0. Vypadalo to na poklidný závěr, jen vlastními chybami jsme z toho udělali horor. Hosté totiž ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně. Po rohovém kopu se míč odrazil na hranici vápna, hostující bek napřáhl a tečovaná střela zapadla do sítě - 3:1. My přestali hrát, soupeř zvýšil obrátky a byl z toho soustavný tlak. Po faulu Smetany se rozehrávalo těsně za vápnem a exekutor míč zakroutil na vzdálenější tyč přímo do šibenice. Těsně před koncem to bylo 3:2 a my se strachovali o výsledek. Konečný hvizd sudího Beneše nás vysvobodil a důležité tři body tentokrát zůstaly v Trnovanech.

 

Velkou pochvalu zaslouží Miloš Doležal, odehrál výborný zápas. Za týden nás čeká Bílina, která se netají postupovými ambicemi.