Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 3:1 (1:1) FK Rtyně n. B.

24. 9. 2022

lineup--1-.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po „divočině“ s 1.FC Dubí jsme po týdnu opět nastoupili na našem svatostánku, tentokrát proti Rtyni. Zápas byl zajímavý hned z několika hledisek. Většina hráčů Rtyně v minulosti prošla buď Hvězdou anebo právě Dubím. Zároveň např. Roman Götz odehrál několik zápasů v dresu rivala. Z naší obvyklé sestavy stále chyběli Macek, Marvan, Chabr či Lothring.

 

Musíme přiznat, že hned od úvodních minut byla pánem na hřišti Rtyně. Opět nás srážely zbytečné ztráty, navíc jsme ve středu pole čelili přesile 2:3, s čímž jsme se po dlouhou dobu nedokázali vyrovnat. Přesto jsme po hrubé chybě hostujícího krajního obránce šli díky souhře Friedricha s Nykodýmem do vedení - 1:0. To nám ale dlouho nevydrželo. Po odvrácené standardce jsme nevychytali ofsajdovou past, jeden z obránců zůstal viset za hostujícím Žuravským, který si nadvakrát vychutnal Bachmaiera a začínalo se od nuly - 1:1. Do konce první půle jsme hrozili ze standardních situací, Kuzmova hlavička ale mířila nad a Desenský ve skluzu načechranou „lochtavku“ od Urama do sítě nedotlačil. Po další hrubce hostující obrany míč v poslední chvíli Pernerovi odkopl Gitter. Stav 1:1 byl pro nás milosrdný, neboť především nástup do utkání vyšel soupeři daleko lépe.

 

Ani vstup do druhé půle nebyl dle představ. Navíc vše umocnila kaňka z 65. minuty, kdy si nezaviněně vážně porazil koleno Friedrich. O tom, jak vážně, se dozvíme v následujících dnech, Fríďovi však již nyní celá Hvězda přeje brzké uzdravení a návrat na okresní (nebo krajské???) trávníky. Místo Friedricha nastoupil Podhrázský s pokyny „ten bek je rychlej“. Očividně ne dostatečně, neboť jej po 5 minutách Pody přesprintoval, dal míč pod sebe do vápna, kde se dostal až k volnému Pernerovi, jenž ranou pod břevno vrátil Hvězdě vedení - 2:1. Hned poté měl na noze vyrovnání Havlín, kterému stačilo míč uklidit do odkryté části svatyně. Jenže minul. A tak přišla chvíle tří bojovníků. Götz znepříjemnil život Doksanskému, ten ztratil, míče se chopil Vyhnal, posunul na Nykodýma a ten svůj samostatný únik proměnil - 3:1. V tu chvíli zbývalo do konce zápasu 5 minut, naše zadní linie uskákaly všechny souboje s kvalitativně i kvantitativně posíleným rtyňským útokem a náš Nou Camp zůstal opět nedobytý. 

 

Možná by nebylo od věci náš svatostánek přejmenovat na Fold Camp. Po nástupu trenéra Foldy činí naše bilance na domácím hřišti za posledních 13 utkání 12 výher a 1 remízu při skóre 79:12. Bilance venkovní je oproti tomu 9 výher, 1 remíza a 2 prohry. Poslední domácí porážka se tedy datuje do října 2020. Doufejme, že domácí neporazitelnost prodloužíme i ve středečním vloženém kole proti SK Dubí.