Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 3:1 (0:1) 1.FC Dubí

17. 9. 2022

bez-nazvu.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po výsledkově nepovedeném minulém víkendu jsme vše chtěli odčinit v teplickém „El Clásicu“ proti 1.FC Dubí. Oba soupeři kdysi válčili v krajských soutěžích, nyní se (musely by to však potvrdit klubové kroniky) poprvé utkali v mistráku v rámci soutěží okresních. Naše sestava byla tentokrát z různých důvodů hodně poslepovaná. Z obrany vypadl nachlazený Vondra, Kraus absentoval z pracovních důvodů, Macek si užívá na španělské riviéře, Friedrich dospával noční šichtu a Marvana na hřiště nepustil disciplinární trest. 

 

Od úvodních minut se opět hrál svižný fotbal plný zajímavých kombinací na obou stranách. První závažnější moment přišel ve 28. minutě, kdy Kuzma zahrál v pokutovém území volejbalově, načež hlavní arbitr musel reagovat. Smolný penaltu suverénně proměnil a poslal „Pozorku“ do vedení - 0:1. Naše slibné souhry většinou ztroskotaly na finální přihrávce a z několika standardních situací jsme toho moc nevyužili. Dalekonosným volejem se na druhé straně prezentoval Janech, v tu chvíli nás zachránilo břevno. Ke konci poločasu se začalo jiskřit. Dvakrát naši hráči byli faulovaní v pozicích, kdy by mohli jít sami na branku. Götz míč neměl dostatečně pod kontrolou, po faulu na Pernera se tasila první (a zdaleka ne poslední) červená. Do poločasu se již skóre neměnilo.

 

Solidní utkání se zkazilo hned v úvodu druhé půle. Ve 48. minutě byl v pokutovém území faulován Götz. V tu ránu se na sudího sesypali téměř všichni hráči Dubí, z nichž hned tři šli za řeči pod sprchy. Byl to nechutný moment plný invektiv, výhrůžek a nebylo daleko od fyzického napadení hlavního arbitra. Nutno podotknout, že různé urážky a výhrůžky byly slyšet po zbytek utkání i z hostující lavičky a od hostujících příznivců, na fotbal to nepatří, obzvlášť když část početného publika tvoří mládež. Zpět k fotbalu. Desenský proměnil 99. penaltu z 99 a na nás bylo, abychom prolomili torzo hostující sestavy. Jenže dubští bránili urputně a velmi bojovný Korál se několikrát dostával do slibných brejků. Soupeře za to musíme pochválit, my bychom se nad touto pasáží plné nepřesností a zbrklostí měli zamyslet. 

 

V 75. minutě se poprvé v sezoně trefil Perner a bylo veseleji - 2:1. A v úplném závěru na několikrát propasíroval míč do branky Vyhnal - 3:1. U Kuby se musíme zastavit. Za tento víkend odehrál 270 minut, za minulý 180. Pro jeho úpony, svaly a šlachy nic moc, pro dorost, B mužstvo i A mužstvo je ale nesmírně platný.

 

Po závěrečném hvizdu už jsme jen vytvořili lidský řetěz chránící všechny tři arbitry a tím bychom asi vše k tomuto utkání uzavřeli. Po 3 kolech jsme se ziskem 9 bodů na třetím místě a povedený rozjezd budeme chtít potvrdit za týden v dalším domácím klání proti Rtyni, kde působí několik fotbalistů, kteří hrávali i na Hvězdě (Zahradníček, Doksanský, Jelonek, Karrmann, Muller).