Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Hvězda Trnovany 2:1 (0:0) SK Dubí

28. 9. 2022

Ve vloženém svátečním kole jsme na svém pažitu přivítali další celek z Dubí, tentokrát sympatický soubor SK, jehož vedení stálo např. za konáním velmi povedeného COVID cupu v červnu 2021. Dnes jsme z různých důvodů postrádali Simandla, Macka, Götze, Nykodýma či Chabra. Zdatně je však zastoupili příslušníci nastupující generace - především Vyhnal s Preclíkem. 

 

K zápasu jsme z výše uvedených důvodů šli s respektem, ale ne strachem. Věřili jsme, že pokud soupeře předčíme v nasazení, můžeme reálně uspět. Na těžkém terénu se od prvních minut hrál pohledný, emocemi překypující zápas. V první periodě vyslal na branku Sommera (ne toho ze švýcarské reprezentace) dva nebezpečné projektily Uram, jeden zneškodil ex-brankář Novosedlic, druhý těsně minul tyč. Zahrozil i Perner po rohovém kopu, jenže odraz až k němu ho spíše překvapil a dle toho i situace dopadla. Soupeř byl v několika situacích také nebezpečný. V jedné z nich mohl útočník uhánět sám na branku, místo toho zvolil dalekonosnou (a pro nás naštěstí nepřesnou) střelu. Nejnebezpečnější moment tak přišel v 45. minutě, kdy po krásně zahraném signálu po ose Zacharda - Kopecký druhý jmenovaný vracel přetažený přímák před branku a hlavičkující Zacharda mířil do tyče. Od ní se míč odrazil do brady Bachmaiera a od té těsně vedle. 

 

Druhé dějství už nabídlo branky. Hned po 7 minutách se okolo soupeřů prohnal Vyhnal, posunul na Pernera, ten na Urama, jehož pravačka byla do třetice úspěšná. Nutno podotknout, že pasáž zhruba do 70. minuta z naší strany byla hodně pasivní a Bachmaier chytil minimálně 1 branku. Když už hřiště začínalo připomínat oraniště, přišel se svou finesou Vyhnal. Další z mnoha průniků zakončil přelobováním Sommera, čímž Vyhnal vyhnal chmury z řad pesimistických fanoušků Hvězdy - bylo to 2:0 a do konce zbývalo 12 minut. Málokdo by čekal, co vše se v epilogu tohoto klání odehraje. Je pravdou, že hostující Kopecký toho během utkání schytal hodně. Některé zákroky na něj byly žluté či oranžové. To, co předvedl v 85. minutě, ale byla řezničina největšího kalibru, za kterou by se nestyděli ani u nedalekých Kubalů. Následovat nemohlo nic jiného než rudý kartonek. Zda byla přísná posuďte sami. Dle Brodníčka očividně přísná byla a za následné protesty šel do sprch i on. To tedy máme 2x Dubí = 6 červených karet. 

 

bez-nazvu.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aby toho nebylo málo, tak v úplném závěru sestřelil (a přiznejme se, že opět zákeřně) Kraus pronikajícího Náhlovského, přičemž ani on neunikl kartonku červeného odstínu. Co ale doteď nechápou přítomní diváci, že se po faulu kopala penalta. Stopa po faulu byla minimálně 2 metry před vápnem, přesto hlavní arbitr trval na svém. Náhlovský penaltu proměnil a tím udělal tečku za dnešním mačem. Mimochodem, naše druhé poločasy jsou silnou zbraní → skóre 13:3 (první 8:5).

 

Suma sumárum, 6 zápasů, 15 bodů, skóre 21:8, NEJLEPŠÍ útok soutěže a 3. nejlepší obrana. Zároveň minimálně do 8.10. trvá nedobytnost našeho FOLD camp. V neděli zajíždíme na půdu rezervy Horního Jiřetína, kde nás rozhodně nečeká nic jednoduchého. Limity těžby prolomit chtít nebudeme, domácí neporazitelnost tamějšího celku rozhodně ANO!