Jdi na obsah Jdi na menu

TJ Baník Zabrušany 0:1 (0:1) TJ Hvězda Trnovany

30. 10. 2021

 

 

 

 

V 8. kole nás čekal soupeř ze Zabrušan, který během minulého víkendu (pro mnohé) překvapivě obral o body jednoho z našich největších rivalů - modlanský Baník. Museli jsme se z různých důvodů obejít bez Bachmaiera, Desenského, Fialy, Friedricha, Konečného, Krause, Macka, Molnara, Pernera, Šípa či Šlechty. Žádost o odklad domácí odmítli, zřejmě vycítili šanci obrat o body dalšího favorita a nakonec k tomu nebylo daleko. 

 

Zápas se pro nás vyvíjel tím nejlepším možným způsobem. Uramova placírka z hranice vápna ještě vedení nezajistila, o pár minut později se po nadýchaném centru Vondry hlavou nemýlil Nykodým a my brzy vedli 0:1. Ivoš tímto zásahem dotáhl Urama a oba se nyní dělí o pozici nejlepšího střelce Hvězdy. V prvním poločase jsme byli jasně lepším mužstvem, tváří v tvář vychytal domácí brankář Marvana, Nykodým ve skvělé příležitosti pouštěl za sebe na Urama, řada dalších akcí končila nepřesným centrem či zakončením. Kdyby první poločas skončil 0:3 - 0:4, nikdo by se nemohl divit. Místo toho jsme se modlili, aby Toman ve 44. minutě nevyrovnal z trestného kopu. Branku přestřelil a tím první půle skončila. Už v první periodě bylo k vidění dost ostrých zákroků, rozhodčí paradoxně ani jednou nesáhl pro žlutý kartonek, díky čemuž se mu později utkání vymklo kontrole.

 

Do druhé části jsme šli s tím, že rychle chceme přidat uklidňující branku/y a utkání v klidu dohrát, leč nepovedlo se. Domácí naopak v 55. minutě dostali míč do naší sítě, naštěstí pro nás byl zakončující hráč v ofsajdu a branka neplatila. Hned v tu chvíli domácí hráč č. 6 „inzultoval“ našeho pomezního a sebral mu praporek. Reakce rozhodčího? Žádná. Možná poprvé v historii fotbalu jsme byli svědky toho, že si v průběhu hry vyměnili oba pomezní své pozice. Ale zpět ke hře. Lothring nás podržel při dalším trestném kopu Tomana, byla to asi nejnebezpečnější situace Zabrušan v zápase. Uklidnit nás mohl Pichner, který už běžel slavit k rohovému praporku v domnění, že trefil zařízení, radost mu ale překazila pravá tyč domácí svatyně. Branková konstrukce zradila i Mračka, který opět mohl po pár minutách na hřišti vstřelit branku - byla by již třetí v sezoně. Když se utkání pomalu chýlilo ke svému konci, zcela nesmyslně napadl opět hráč č. 6 Romana Götze, který jej před napadením fauloval. Výsledkem byla červená pro oba, a když se ani v dlouhém pětiminutovém nastavení neujal žádný útok domácích, odjeli jsme s nejtěsnější možnou výhrou - 0:1

 

Tři body jsou důležité, máme jich již 22 a vzhledem ke ztrátě Modlan v Poleradech nám zaručují tříbodový náskok na čele soutěže. Bylo by dobré zvládnout i dva poslední duely podzimu - doma proti Poleradům a pomyslný epilog na hřišti Duchcova, kde se utkáme s jeho rezervou. 

 

A na závěr pár statistik

280 minut bez obdržené branky

Nejlepší útok soutěže - 42 vstřelených branek (Kostomlaty mají stejně, ale hrály o zápas víc)

Nejlepší obrana soutěže - 10 obdržených branek