Jdi na obsah Jdi na menu

Sokol Bečov 0:2 (0:0) TJ Hvězda Trnovany

16. 10. 2021


lineup.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V rámci 7. kola TOPSPORT MANAGEMENT III. třídy teplického okresu jsme se vydali na jeden z nejdelších výletů, do Bečova. Bez nadsázky se dá říct, že se jednalo o šlágr kola, neboť se utkal průběžně 1. s průběžně 4. týmem soutěže. Vzhledem ke zranění Marvana trenér Folda nemohl spoléhat na rčení „vítězná sestava se nemění“ a musel posunout na kraj zálohy Nykodýma, jehož v útoku nahradil Perner. 

 

První půlhodinka rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, co jsme zatím v letošní sezoně předvedli. Řada nepřesností, zbytečné odkopy a kupa starostí s rychlostí a technikou vybaveným kvartetem, které ve svém fotbalovém CV má několik let v dresu FK Most. Šancí v první pětačtyřicetiminutovce bylo jako šafránu, čemuž odpodívalo i průběžné skóre - 0:0. Po první půli nahradil Šípa Podhrázský, a jak se později ukázalo, byl to jeden z mistrovských tahů trenéra Foldy.

 

V druhé periodě jsme převzali otěže a byli výrazně aktivnějším týmem. Rodily se i první vyložené šance. Po příhře Konečného se před brankářem ocitl Götz, jeho zakončení ale skončilo těsně vedle. Stejný hráč o chvíli později domácího brankáře obešel, gólovou radost mu však zmařili vracející se obránci. Když nám rozhodčí 2x neodpískal jasný pokutový kop (1x nereagoval a 1x posunul exekuci až za hranici velkého vápna), zaúřadoval odpočatý Podhrázský. Nekoukal nalevo, napravo, prošel několik soupeřů, nabídl míč Pernerovi, a když už se zdálo, že Perny nejlepší chvíli k zakončení prováhal, rozjásal z otočky trnovanskou část publika - 0:1. Do konce zbývalo zhruba 8 minut, závěrečné drama nedopustil Vondra. Obtančil několik protihráčů a dostal pod tlak domácího obránce, který zahrál rukou. Penaltu suverénně proměnil Konečný - 0:2 a od té chvíle se domácí již k ničemu nedostali.

 

Pochvalu dnes zaslouží všichni, především za odbojovaný druhý poločas na těžkém hřišti s jedním z nejkvalitnějších soupeřů dosavadního průběhu podzimní části. Kromě hráčů zaslouží pochvalu i početné trnovanské publikum, které místo sobotního relaxu vyrazilo na „trip“ s námi. Pochvalu zaslouží i řidič, který nás dovezl do cíle v pořádku s bilancí 4 nevolnosti z 15 cestujících. 

 

Příští týden máme volno, neboť Bořislav soutěž odhlásila. Za 14 dní nás čeká další důležité utkání v Zabrušanech. Do té doby „tak jsme první, no a co.“