Jdi na obsah Jdi na menu

FK Bílina B 2:4 (1:3) TJ Hvězda Trnovany

23. 10. 2016

 

B: Pichner, Hojka, Pikeš, Molnar

 

Netradičně v neděli nás čekalo mistrovské utkání, tentokrát pod skalnatým vrchem Bořeň - v Bílině. Tamější B mužstvo se netají postupovými ambicemi, rozdíl tří soutěží mezi áčkem a béčkem je značný. Domácí i dnes byli posíleni o lidi z áčka, ze kterých vyčníval hlavně nejlepší střelec krajského přeboru - František Tůma. Nás se i přes několik absencí sešlo 14 a chtěli jsme to papírovému favoritovi co nejvíce znepříjemnit. 

 

Jenže úvodní pasáž nám hrubě nevyšla. Po riskantní zpětné přihrávce se řítil Tůma sám na branku, Smetana jej ve vápně fauloval (naštěstí inkasoval jen ŽK) a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Kotěšovský a bylo to 1:0. Po pár minutách jsme se z úvodního direktu oklepali a začali si vytvářet šance. Pikeš v dobré pozici nastřelil brankáře a to byla jen předkapela trnovanského koncertu. V nepřehledné skrumáži míč šikovně tečoval Pichner a bylo vyrovnáno - 1:1. Po faulu na Desenského se vztekal hráč se žlutou kartou, a když použil peprné výrazy, putoval předčasně pod sprchu. Využití přesilovky netrvalo dlouho, Desenský střílel/přihrával, našel před prázdnou brankou Hojku a ten se nemýlil - 1:2. Bílina mohla vyrovnat, ale její rychlý protiútok skončil jen na tyči. A v poslední minutě prvního dějství si Deza připsal druhou asistenci. Neomylně našel Pikeše a ten chladnokrevně zakončil podél brankaře na přední tyč - 1:3

 

Všichni moc dobře víme, že naše druhé poločasy jsou katastrofální, proto bylo ještě předčasné slavit. Domácí vsadili na nákopy směrem k Tůmovi, kterého relativně úspěšně bránil Simandl (pro bílinské funkcionáře - je neprodejný). Vytvářeli jsme si další vyložené šance, jenže Hlavačka i Gotz jen nastřelil brankáře a Pikeš hlavičkou z bezprostřední blízkosti (avšak z těžké pozice) přestřelil. Opět se jednou potvrdilo otřepané pravidlo ,,Nedáš,dostaneš´´. Po několika billiardových odrazech se ocitl jeden z domácích sám před Smetanou a střelou mezi nohy vykřesal jiskřičku naděje - 2:3. Jenže sotva utichla radost domácího publika, obstřelem nám dvoubrankové vedení vrátil Molnar - 2:4. Bílinští hodně znervozněli, z publika zněly nesmysly o tom, že zápas jsme si zaplatili a hráči hledali chyby tam, kde nebyly. Oba týmy si ještě vytvořily náznaky šancí, stav už se nezměnil a my si odvezli důležité 3 body!

 

Můžeme spekulovat o tom, že zápas by se vyvíjel jinak, kdyby Zdeněk viděl červenou, nebo kdyby jí domácí střední záložník naopak neviděl, ale to jsou pouhá kdyby. Důležité je, že Hvězda z posledních 2 zápasů získala 6 bodů a upevnila si místo v první polovině tabulky! Na závěr otázka: KDO NÁS ZASTAVÍ?